Alkotók

A Jászok produkció alkotói

alkotok_01

MIHÁLYI GÁBOR

rendező – koreográfus

Érdemes Művész, Harangozó-, és Sipos Orbán-díjas
a Magyar Állami Népi Együttes vezetője

1995 óta a Magyar Állami Népi Együttes számtalan nagysikerű produkciójának vezető koreográfusa, rendezője. Munkáját számos szakmai, állami díj, kitűntetés ismeri el. A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja. A Magyar Táncművészek Szövetsége elnöke.
www.hagyomanyokhaza.hu/mane/


MELIS LÁSZLÓ

zeneszerző

Erkel Ferenc-díjas

Több darabja foglalkozik más népek történetének, kultúrájának, identitásának zenei megjelenítésével. Az Örmény legenda, az örmény népnek a keresztény vallást felvevő legendáját jeleníti meg, tánckantáta formájában. 2013-ban a Bakkhánsnők operáját ógörög nyelven a Művészetek Palotájában mutatták be. Ezen kívül több tucat kis- és nagyjátékfilm, több animációsfilm, dokumentumfilm zenét és több száz színházi kísérőzenét írt. A cannes-i Grand Prix díjas, Golden Globe díjas, és Oscar-díj jelölt Saul fia c. film zenéjének is szerzője.
http://kincsestar.radio.hu/ktz/melis/content.php


 SOÓS ANDREA

film/látvány, producer

Képző- és iparművész, producer
Fő működési területei: kreatív alkotó tevékenység, emellett grafikai tervezés a gazdaság, a tudomány, a kultúra ágazatai részére hazai és nemzetközi szinten. Vizuális megjelenés, arculat tervezés, honlap készítés. Az utóbbi években színházi látványterv, videó-animáció készítés a Magyar Állami Népi Együttes produkcióihoz.

A Primula Produkció Nonprofit Kft. ügyvezetője, a “Jászok” producere.
www.soosdesign.com


 SZŰCS EDIT

jelmeztervező

Vágó Nelli emlékdíjas

A MOME Textil Tanszékének egyetemi docense, ruhatervező iparművész, jelmeztervező. Számos színházi és táncelőadás, valamint fim díjazott jelmezeinek tervezője. A cannes-i Grand Prix díjas, Golden Globe díjas, és Oscar-díj jelölt Saul fia c. film jelmeztervezője.
http://www.stagedesign.hu/129-33023.php


 VÁRSZEGI TIBOR

szövegíró

A Malom Film-Színház művészeti vezetője, főiskolai tanár
Működése rendkívül sokoldalú: főiskolai tanár, rendező, színész, kritikus, író, filozófus, népművelő, kiadó, színházigazgató. Három könyvet jegyez szerzőként, és két folyóiratot szerkesztőként.
http://malomszinhaz.hu/varszegitibor/


 VESZELI GYÖNGYI

szövegíró

A magyar hagyaték újraírásából származó szövegeit “A világosság világa” címmel gyűjtötte össze, amely alapján eddig számos elméleti és egy színházi előadás született.


KISS JUDIT ÁGNES

költő

Kiss Judit Ágnes József Attila-díjas és Déri Tibor-díjas költő, író. Az ELTE magyar – bölcsész tanár szaka mellett, elvégezte a Színház és Filmművészeti Egyetem drámatanári szakát, és a Pécsi Tudományegyetem  Zaneművészeti Főiskolai karának oboa szakát is. Az írás mellett színházzal is foglalkozik. A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában tanít.


FITOS DEZSŐ

táncművész, koreográfus

Harangozó-díjas, a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője

Táncos, művészeti vezető, rendező, koreográfus. 1997-től a Budapest Táncegyüttes táncosa, szólistája, majd tánckarvezető asszisztense. A Honvéd Táncszínházban eltöltött sikeres évek után, megalapítja saját együttesét, Fitos Dezső Társulat néven. Mindezek mellett, a Szentendre Táncegyüttes és a Győri Lippentő Táncegyüttes művészeti vezetője, koreográfusa.  A Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranyasarkanytyú-díjas.


KOCSIS ENIKŐ

táncművész, koreográfus

Haragozó-díjas

Győrött kezdte néptáncos-pályafutását. A jelentősebb győri együttesek után a budapesti Duna Művészegyütteshez szerződött. A Budapest Táncegyüttes után, a Honvéd Táncszínházban táncolt. Férjével, Fitos Dezsővel közösen vezetik a Szentendre Táncegyüttest és a Győri Lippentő Táncegyüttest. Számtalan színházi koreográfia, rendezés fűződik tevékenységükhöz.


KÖKÉNY RICHÁRD

táncművész, koreográfus

Harangozó-díjas, a Magyar Állami Népi Együttes Tánckarvezetője

Hat évesen kezdett táncolni a Jászapáti Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjában, Csikósné Kökény Erzsébet vezetése alatt. Táncolt a Kodály Táncműhelyben, vezette a Jászapáti Néptáncegyüttes, koreografált és tanított több hivatásos és amatőr együttesnél. A Magyar Állami Népi Együttesnek 1996 óta tagja, ma már tánckarvezetője. A Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkanytyú-díjas.


SZŰCS GÁBOR

koreográfus

Csokonai –díjas, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője

A néptánccal 1977-ben kezdett el megismerkedni a Jászság Népi Együttes egyik utánpótlás csoportjában. 1991-től tánckarvezető, majd 1996-tól az együttes művészeti vezetője, koreográfusa. 2004-től a Jártató Táncegyüttes művészeti vezetője. Nagy szerepe volt Jászberényben a Viganó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény létrejöttében, ahol jelenleg, mint néptáncpedagógus dolgozik. 1996-tól a Csángó Fesztivál, Kisebbségek Folklór Fesztiválja igazgatója, valamint a Nemzetközi Táncház és Zenésztábor főrendezője.

A teljes SZÍNLAP itt megtekinthető!