Főszereplők

A Jászok énekes és táncos főszereplői

Jászok

“Hét mondat” jelenet – Főszereplők az asztalnál

Énekes szólisták (ülnek): Philipp György, Rékasi Emese, Mizsei Zoltán, Turi Melinda

Gyerekek: Busai Bori, Ivanics Patrik

Táncos szólisták (állnak): Fundák Kristóf, Fundák-Kaszai Lili


MIZSEI ZOLTÁN – APA (ének)

1995-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énektanár-karvezetés, illetve egyházzene szakán, ahol DLA doktori fokozatot szerzett 2004-ben.

1995-től a Zeneakadémia egyházzenei tanszakának tanára (reneszánsz zeneirodalom, kamaraének, menzurális paleográfia). A Schola Academica karnagya, az 1993-ban alakult Voices Aequales énekegyüttes alapító tagja.

Szólóénekesként (bariton) számos barokk kantáta, oratórium, illetve kortárs mű bemutatóján vett részt: Eötvös Péter: Snatches of a Conversation, Csapó Gyula: Phaedra, Kondor Ádám: Der Richter, Faragó Béla: A fény arcai, Melis László: Mulomedicina Chironis.


TURI MELINDA – ANYA (ének)

2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kihelyezett képzésén, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán; ahol énekművész-tanár diplomát szerzett.

2008 óta a szolnoki Bartók Béla Kamarakórus szólistája, 2010-től pedig a Szolnoki Szigligeti Színház vendégművésze. Verdi, Bizet, Csajkovszkíj, Delibes operái mellett, nagyoperettekben (Lehár, Huszka) és musicalokban (Webber, Bernstein, Hair) is játszik.

Koncerténekesként a világ számos országában járt, ahol Bartók, Kodály, Bach, Mozart, Pergolesi műveket adott elő. 2015-ben és 2016-ban énekese volt Ennio Morricone európai turnéjának.


PHILIPP GYÖRGY – FIÚ (ének)

Zenei tanulmányait ütőhangszereken és hegedűn kezdte, majd zeneszerzést tanult, s 2005-ben a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián karmesterként végzett. 2008 óta főként ifjúsági opera és zenés színházi előadásokat rendez és vezényel. Tanárként működött a Budapesti Énekesiskolában, a Magyar Táncművészeti Főiskolán és a Baltazár színházban.

A Budapesti Fesztiválzenekar, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok, a Nemzeti Színház, a Katona József színház, a Közép-Európa Táncszínház zenei munkatársa, énekes partnere az Amadinda ütő együttesnek, az UMZe-nek, és az ARTUS mozgásszínháznak. Az Á la cARTe társulat művészeti vezetője.

Mint karmester és rendező, olyan specifikus összművészeti és operaelőadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, melyek képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni.


RÉKASI EMESE – LÁNY (ének)

A váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola harmadéves tanulója népi ének szakon, és mellette cimbalmozni tanul. 10 éve játszik jazz-vibrafonon és ütő hangszereken,.

A népi énekléssel általános iskolás korában kezdett el foglalkozni, számos országos versenyen Arany és Kiemelt Arany minősítést nyert el.

Rendszeresen fellép jászberényi városi rendezvényeken, és a Csángó Fesztiválon a Suhajda zenekarral.


FUNDÁK KRISTÓF – FIÚ (tánc)

7 éves korában kezdett néptáncot tanulni, és a szenvedély a hosszú évek folyamán hivatássá változott. A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc szakán végzett. 10 éve foglalkozik gyermekek néptánc oktatásával Budapesten és környékén. Az angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes művészeti vezetője.

Az elmúlt években számos szakmai elismerésben részesült: Örökös Arany Sarkantyús-díj, Koreográfusi-díj, Kiváló minősítés a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán. Feleségével, Kaszai Lilivel megnyerték a Fölszállott a páva országos tehetségkutató verseny szóló és páros táncok kategóriáját.


FUNDÁK-KASZAI LILI – LÁNY (tánc)

Hat évesen kezdett néptáncolni a jászfényszarui Iglice Gyermeknéptánc Együttesben. A váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában népzenész-népi énekes képesítést szerzett, majd kommunikáció-média szakon és a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc szakán tanult.

Középiskolai éveitől, és jelenleg is a jászberényi Jászság Népi Együttes tagja. Közreműködik még a BaHorKa-ban, a Besh o droM zenekarban és a Czifra Táncegyüttesben.


BUSAI BORI – IVANICS PATRIK

A jászberényi néptáncműhelyben ismerkedtek meg a magyar néptánc alapjaival és jelenleg is ott mélyítik el tudásukat. Busai Bori a 2015. évi Fölszállott a páva országos gyermek tehetségkutató televíziós verseny díjazottja.

 

A teljes SZÍNLAP itt megtekinthető!