Támogatóink 2018

Jászok

2018. augusztus 7-én, a jászberényi Csángó Fesztivál nyitóelőadásaként a Melis László – Mihályi Gábor: Jászok – történelmi dal- és táncjáték c. monumentális összművészeti produkciónkat 2 év után újra előadtuk.

A Jászok – történelmi dal- és táncjáték 2016-ban másfél éves előkészítő, alkotói munka után készült el, és nagy sikerrel került bemutatásra 2 évvel ezelőtt a jászberényi előadás-sorozaton, majd ezt követően szeptemberben a darab budapesti premierjén, a MÜPÁ-ban.

Célunk: a megszületett, szakmailag, művészileg is kiemelkedő összművészeti alkotás utóéletével kiemelten foglalkozni, identitástudatunkat erősíteni. A kulturális életben megcélzott tevékenységünk során, törekszünk a jász, a magyar és az egyetemes kulturális emberi értékek megismertetésére, megőrzésére.

Idén február közepén elhunyt Melis László zeneszerző, aki – óriási munkássága mellett – a Jászok – történelmi dal- és táncjáték zenéjét is szerezte, a darab egyik lelke, megálmodója. Az előadást Melis László tiszteletére és emlékére ajánlottuk. A szerzői jogdíjakat a produkció vezetése és alkotói Melis László családjának ajánlották fel.

Szakmai beszámolónk ITT olvasható!

Köszönjük Támogatóinknak, hogy idén az alkotók, szereplők és a közönség újból átélhette a “színpadon születő csodát”!!!

Külön köszönet dr. Szabó Tamásnak, Jászberény Polgármesterének,

Pócs János, országgyűlési képviselő úrnak,

Berec Zsolt, Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetőjének!

 

A 2018. augusztusi előadás FŐTÁMOGATÓJA:

TÁMOGATÓK: