Újra a színpadon

Jászok Társulat

A jászberényi Csángó Fesztivál 0. napján nyitó előadásként újra bemutatjuk a Melis László – Mihályi Gábor: Jászok – történelmi dal- és táncjáték c. monumentális összművészeti produkciónkat, melynek alkotói és szereplői a szakmájuk kiválóságai.

A Jászok – történelmi dal- és táncjáték 2016-ban másfél éves előkészítő, alkotói munka után készült el, és nagy sikerrel került bemutatásra 2 évvel ezelőtt a jászberényi előadás-sorozaton, majd ezt követően szeptemberben a darab budapesti premierjén a MÜPÁ-ban.

Célunk a megszületett, szakmailag, művészileg is kiemelkedő összművészeti alkotás utóéletével kiemelten foglalkozni, identitástudatunkat erősíteni. A kulturális életben megcélzott tevékenységünk során törekszünk a jász, a magyar és az egyetemes kulturális emberi értékek megismertetésére, megőrzésére.

Idén február közepén elhunyt Melis László zeneszerző, a darab egyik lelke, megálmodója. Az előadást az ő emlékére ajánljuk.

A produkció ötletgazdája, fő megalkotója a jászberényi születésű Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes együttesvezetője, a Jászok rendező-koreográfusa.

Az alkotók, szereplők, közreműködők teljes listája a 2018-as SZÍNLAPON olvasható!

—————————–

IDŐPONT: 2018. augusztus 7. 20.00

Helyszín: Jászberényi Szabadtéri Színpad

JEGYEK:

Elővétel: 2.900 Ft Helyszínen: 3.500 Ft

JEGYELŐVÉTEL:
Minden nap a jászberényi Lehel-Film-Színházban:
15.00 – 21.00-ig
Jászberényi Városi Könyvtárban:
H-K-Cs-P: 9.00 – 18:00
Szo: 9.00- 13.00

Online a Lehel Film-Színház honlapján

—————————-

Főtámogató: Jászberény Város Önkormányzata

Támogatók: MMA, NKA